%0 Journal Article %T بررسی اثر نسبت کاشت و زمان برداشت بر کیفیت علوفه ذرت در کشت مخلوط با لوبیا چشم بلبلی %J علوم گیاهان زراعی ایران %I دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4811 %A دهمرده, مهدی %A قنبری, احمد %A سیاه سر, براتعلی %A رمرودی, محمود %D 2010 %\ 11/22/2010 %V 41 %N 3 %P - %! بررسی اثر نسبت کاشت و زمان برداشت بر کیفیت علوفه ذرت در کشت مخلوط با لوبیا چشم بلبلی %K پروتئین خام %K ذرت %K کشت مخلوط %K لوبیا چشم بلبلی %K ماده خشک قابل هضم %R %X به منظور بررسی اثر نسبت‏های مختلف کاشت و زمان‏های متفاوت برداشت کشت مخلوط ذرت و لوبیا چشم بلبلی بر کیفیت علوفه ذرت، آزمایشی در سال‏های زراعی 1386 و 1387 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زابل به صورت فاکتوریل، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا شد. نسبت کاشت به عنوان عامل اول با هفت سطح (ذرت خالص، 100 درصد ذرت و 100 درصد لوبیا چشم بلبلی، 100 درصد ذرت و50 درصد لوبیا چشم بلبلی، 50 درصد ذرت و100 درصد لوبیا چشم بلبلی، 50 درصد ذرت و50 درصد لوبیا چشم بلبلی، 75 درصد ذرت و 25 درصد لوبیا چشم بلبلی، 25 درصد ذرت و 75 درصد لوبیا چشم بلبلی) و زمان برداشت به عنوان عامل دوم با دو سطح (برداشت در مرحله شیری و خمیری شدن دانه) در نظر گرفته شد. از لحاظ آماری اثر نسبت کاشت و زمان برداشت بر کلیه صفات مورد اندازه‏گیری به جز الیاف شوینده خنثی معنی‏دار بود. کشت‏های مخلوط ذرت و لوبیا نسبت به کشت خالص ذرت، کیفیت علوفه بالاتری داشتند. بالاترین کیفیت علوفه در نسبت کاشت 100 درصد ذرت و 100 درصد لوبیا چشم بلبلی و نسبت کاشت 100 درصد ذرت و 50 درصد لوبیا چشم بلبلی در مرحله شیری دانه بدست آمد. الیاف شوینده اسیدی مهمترین صفت تعیین‌کننده کیفیت علوفه بود. علوفه‏ایده آل باید دارای الیاف شوینده اسیدی کمتر و قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، هیدرات‏های کربن محلول در آب، درصد خاکستر، نسبت برگ به ساقه و نسبت دانه به علوفه بیشتری باشد. %U https://ijfcs.ut.ac.ir/article_19586_cc2cdf283194e2ea41b9e863ee3fd3a5.pdf