@article { author = {Modarres-Sanavy, Seyed Ali Mohammad and sadeghinejad, aliakbar and tabatabayi, seyd ali and asilan, kamal}, title = {Effect of Water Deficit¬ Stress at Terminal Growth Stages on Yield and Seed Oil Quality of Rapeseed (Brassica napus L.) Cultivars}, journal = {Iranian Journal of Field Crop Science}, volume = {43}, number = {3}, pages = {507-517}, year = {2012}, publisher = {Faculty of Agriculture, University of Tehran}, issn = {2008-4811}, eissn = {2423-8082}, doi = {10.22059/ijfcs.2012.29047}, abstract = {In order to study the effect of water deficit stress at different growth stages on yield and seed oil quality of rapeseed cultivars, a field experiment was conducted as split-plot in a randomized complete block design arrangement with three replications in 2009-2010 growing seasons in Abarkouh in Iran. Four levels of irrigation were located in the main plot including, (I1) normal irrigation based on 40 percent accessible water, (I2) irrigation based on 80 percent accessible water from stem elongation stage to maturity, (I3) irrigation based on 80 percent accessible water from flowering stage to maturity, (I4) irrigation based on 80 percent accessible water from seed filling stage to maturity and five rapeseed cultivars including, Hayola 401,Zarfam, Modena, Sarigol and Option 500 were considered as sub plot. The analysis of variance showed that there were significant differences between cultivars and different levels of irrigation for seed yield, oil content, protein content, meal glucosinolate content and fatty acids (P}, keywords = {Cultivar,Fatty acids,glucosinolate.,seed yield and oil,water deficit stress}, title_fa = {اثر تنش کم آبی در مراحل انتهایی رشد بر عملکرد و کیفیت روغن دانه ارقام کلزا ((Brassica napus L.}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثر تنش کم آبی در مراحل انتهایی رشد بر عملکرد و کیفیت روغن دانه ارقام کلزا‌، آزمایش‌ مزرعه‌ای به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 89-1388 در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی بهمن شهرستان ابرکوه انجام گرفت. در این آزمایش تیمار آبیاری بعنوان عامل اصلی در 4 سطح شامل، (‌I1) آبیاری معمول بر اساس تخلیه 40 درصد آب قابل استفاده‌‌، )2(I آبیاری بر اساس تخلیه 80 درصد آب قابل استفاده از مرحله ساقه‌دهی تا رسیدگی، )3(I آبیاری بر اساس تخلیه 80 درصد آب قابل استفاده از مرحله گلدهی تا رسیدگی،) 4(I آبیاری بر اساس تخلیه 80 درصد آب قابل استفاده از مرحله دانه‌بندی تا رسیدگی و ارقام کلزا به عنوان فاکتور فرعی در 5 سطح شامل، هایولا401،‌ زرفام، مدنا، ساریگل و آپشن500 ‌مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین ارقام و سطوح آبیاری برای عملکرد دانه، درصد روغن، درصد پروتئین و میزان گلوکوزینولات‌‌ کنجاله و اسیدهای چرب وجود داشت (01/0‌P}, keywords_fa = {اسیدهای چرب,تنش کم آبی,رقم,عملکرد دانه و روغن,گلوکوزینولات.}, url = {https://ijfcs.ut.ac.ir/article_29047.html}, eprint = {https://ijfcs.ut.ac.ir/article_29047_988b060113ecf4c95c3c5343f2a756e8.pdf} }